Sljedeća utakmica

NK Dinamo Palovec - NK Omladinac Držimurec-StrelecFinale Općinskog nogometnog turnira03.07.2016, 18:00

Prethodna utakmica

NK Spartak - NK Sloboda (Mihovljan)0:2prvenstvena utakmica12.06.2016, 17:30

seniori: Rudar (Mursko Središće)-Spartak 2-0 (1-0)

16.09.2012

Domaća ekipa od prije poznata po svojoj oštroj igri na rubu dozvoljenog i ovaj je put započela utakmicu istim odnosom. Sudac utakmice isto na početku nije adekvatno sankcionirao, došlo je do negodovanja i na vrijeme je shvatio da bi moglo biti problema. Radi toga je naknadno podijelio osam žutih kartona, poneke nepotrebno, a bar još nekoliko trebalo je biti na kontu domačina.
Utakmicu smo započeli bolje od domačina. Dvije prilike već u 3. i 4. minuti Emanuel i Srećko Šegović ne koriste, a u 4. minuti nakon kornera dogodio se prvi konkretan previd glavnog suca. Na ubačaju Marinko Juras zaustavljen je rukama na nepropisan način u ulasku na loptu. Sudac nastavlja igru iako je to bio klasičan jedanaesterac. Nakon toga u 11. minuti Lovrenčić iz izgledne pozicije ubacuje preduboku loptu na samog Emanuela, a četiri minute kasnije dugu loptu Emanuel lijepo prima ali puca kraj gola. Domačin minutu kasnije iz svoje prve prilike dolazi u vodstvo od 1-0. Ubačaj sa sredine desne strane, u skoku glavom Juras i Križaić prekratki, napadač domačih glavom prebacuje loptu u sredinu gdje kraj zaspalog Danijela Škvorca Alen Kovačić prima loptu i smješta je iza leđa golmana Jalšovca. Nakon pogotka zabilježen je još jedan pokušaj Eamnuela Šegovića ali njegov udarac bio je prespor i kraj gola. Minutu kasnije Rudar preko Šoltića u izglednoj poziciji ali volej završava preko gola. Nakon toga tražen je još jedan jedanaesterac radi igranja rukom u domačem šesnaestercu ali je opravdano nedosuđen. U slijedećih 10 minuta bili smo bolji i kontrolirali loptu ali bez pravih prilika. Domačin do kraja poluvremena u dvije izrazite prilike. Odlazak na odmor donio je puno verbalnih sukoba do svlačionica, a domačin je nedomačinski skoro razvalio vrata gostujuće (naše) svlačionice.
Već u prvoj minuti nastavka nakon kornera Županec sam glavom puca kraj gola. Minutu kasnije uzvraća Emanuel Šegović udarcem na prvu vratnicu ali odlični golman Rajf neda se iznenaditi. U 4. minuti ponovno iz izgledne pozicije Županec puca preko gola. Emanuel Šegović nakon solo prodora u 9. minuti po lijevoj strani puca na drugu a golman Rajf krajnjim naporom loptu izbacuje u korner. Drugi sporni detalj utakmice dogodio se je u 11. minuti nastavka. Lacković je dobro probio lijevu stranu sve do korner linije i ubacio u šesnaesterac gdje Srećko Šegović ulazi i postiže pogodak. Međutim zastavica linijskog suca Dragutina Novaka udaljenog 50 metara diže se u zrak signalizirajući loptu u gol autu. Čak i domači gledatelji koji su bili blizu lopti komentirali su da lopta nije bila vani. Deset minuta kasnije Lovrenčić opasno puca ali lopta ide kraj gola. U 70. minuti susreta golman Jalšovec lijepo "skida" slobodnjak Šoltiću, ali tri minute kasnije bio je nemočan. Korner sa lijeve strane, ubačaj na prvu i najviši Županec pogađa gol za 2-0. Nakon pogotka zabilježen je još jedan pokušaj Lackovića ali golman brani njegov udarac. I na tome smo završili. Domačin u posljednjih deset minuta u četiri izgledne prilike ali do promjene rezultata nije došlo.
Nakon dva gostovanja u slijedećem kolu dočekujemo na svom terenu posljednjeplasiranu ekipu Poleta iz Pribislavca. Utakmica se igra u 16,30 sati.